LeenAzi Sambal Kicap: Trip ke Indonesia Bali ~ Honeymoon 2

Wednesday, March 04, 2015

Trip ke Indonesia Bali ~ Honeymoon 2

Dah berkurun berabad punya cerita baru nak create blog...hakhakahak..cheq bukan apa...sekadar nak berkongsi pengalaman jer..you know what..sharing is caring...lagipun bolehlah esok-esok anak-anak tengok apa yang mama & papa dia lalui dalam hidup..tak gitu

So kita start dengan sebab pengembaraan ini terjadi..Honeymoon is the root cause OK!! hehehe. Ini honeymoon kedua kami..sebelum ni di Cameron Highlands..nanti kita cerita yang ini di lain entry..

nampak tak muka happy tuu.....

inai masih merah dijari...

Masa anak dara dulu memang memasang impian untuk Honeymoon ke Bali,.kerja pulun pagi petang siang malam..finally...Alhamdulillah impianku tercapai jua..very the sweet and romantic place ever..hope one day dapat pergi sekali lagi..refresh all the moment kata orang...12 November 2011 you knowwww this story..dah lapuk...hikhikhik

Sesampai jer di hotel..sebelum tu posing dulu...hotel mereka superbb romantikaaa...memang mood honeymoon terasa sangat..

Hotel pilihan kami..yang biasa-biasa je..almaklum orang baru kawin..kena pikir kedepan-kedepan..to save some money nak beli rumah, nak berjimba kat tempat lain..tak naklah lepas honeymoon poket kering...kenalah beringat..









Percutian kami ni 4 hari 3 malam..penuh dengan aktiviti merayap..
Kos hotel semalam RM200, masih dalam budjet..lagipun fly guna AirAsia kan..anyone can fly...so tak lah parah sangat...budget flight lebih kurang RM1000 untuk dua orang...

Kos makan...tak banyak..rasanya x lebih pun RM1000...tapi yang banyak habis duit pada transportation dan buah tangan....perhhh parah,,


Pada yang baru berumahtangga tu..banyak tempat di Bali boleh kita terokai..antara berani dan x jer..tapi x bestkan kalau hidup tak ada cabarankan..why not skali skali meronda naik motor di Bali..kan kan kan..

Antara tempat yang kami terokai kat Bali..
1.Pura Desa Batuan
2.Kuta Town
3.The Making of Silver@ Sanur
4.The Tarrace of Paddy@ Tegar Lalang
5.Kuta Beach
6.Barong & Kris Dance@ Sari Wisata Budaya
7.Volcano & Lake View@ Kintamani

all those place highly recommended..at lease masa yang ada penuh dengan aktiviti mengembara..

 Pura Desa Batuan

Berdua semestinya lebih baik

main-main sangat...malam tu dah I mengigau you know...hakahakah..padan muka aku!!
kata orang tempat beribadat macam ni jangan buat main-main...
But then..I budak mentah..main terjah jer..

The Tarrace of Paddy...baru kawin mana nak berenggang..berkepit jer 24jam..it's normalkan..I believe you all pun sama...sekarang pun still juga berkepit..but my son selalu menyelit tengah-tengah..hikhikhikhik


The Making of Silver@ Sanur

jiwa muda masa tu...asyik nak berposing jerrrr

gaya tengok tu macam pelik jer..kepala sampai nak terbenam tengokkan benda alah dalam kaca tu...kepohchi...hihiihi


Barong & Kris Dance@ Sari Wisata Budaya

tak faham pun...layankan jerr

Sunset at Kuta beach...memang cantik...tapi kat Malaysia pun ada jugak tempat yang cantik macamni..
 @Kuta Beach

Permandangan yang sungguh tenang..hujan rintik-rintik, air bergelora...ingat x lagu kanak-kanak tu...cheq lupa dah..ingat yang depan jer..


candle light dinner with seafood cuisine..cewahhh

Volcano & Lake View@ Kintamani

 Gunung berapi sanggup ku redah...ewahhhhh


Puncak Sari Lake View 
 Ada naga kat belakang tu...you all ada nampak tak?


Kalaulah gunung berapi tu meletop..x balik Malaysia lah aku..
Gunung berapi ni aktif tau...ini namanya serah nyawa.....;P


Malam hari pulak kita meronda-ronda bandar Kuta dengan menaiki motor..abang macho ni memang berani..x takut sesat..I duduk belakang berdoa ajer lerrr sepanjang jalan..;(

Abang macho bawa pusing naik motor..ater dia buat macam kampung depa jer yekkk

Secara kesimpulannya...Bali memang terbaik untuk pasangan berhoneymoon..

Budget percutian ini secara keseluruhan RM4k jugalah..berpuas hati sangat...Syukur Alhamdulillah dapat merasa kebesaran dan nikmat hidup dari Allah...




Post a Comment

SPONSORED BY NUFFNANG

New story