LeenAzi Sambal Kicap: Beza antara Iphone 6 vs Iphone 6+

Monday, March 23, 2015

Beza antara Iphone 6 vs Iphone 6+

Kali ni aku nak cerita sikit tentang perbezaan 2 jenis Iphone yang menjadi kegilaan ramai.. Iphone 6 dan Iphone 6+

Waduh kalau dapat handphone ni mau tak lekang dari tangan,satu malam tak tido godek hp.. sure punyalah...

Aku percaya ramai yang confuse nak pakai yang mana satu selain mengikut budget yang ada...so aku nak bagilah sikit tips yang mungkin boleh diguna pakai dan membantu membuat pilihan..

"Slight different but huge outcome"

Sebenarnya, optical image stabilization yang membezakan kedua hp ni. Patut lah harga antara dua Hp ini agak ketara.


Dimana Iphone 6+ lebih cepat memproses fokus daripada Iphone 6. Perbezaan ini terjadi secara ketara apabila korang merakam video. Tetapi kepada yang nak snap gambar biasa-biasa jer, contohnya nak berselfie dengan anak..lebih baik ambil Iphone 6 sudah cukup kerana function ergonomic yang selalu diwar-warkan oleh Apple tidak terdapat di dalam Iphone 6+ , ini disebabkan oleh sizenya yang gedabak besauuu tu...Salah hemat tangan aku yang comel ni pun tak muat nak pegang...heheheheh

Meh nak share sikit video youtube untuk korang lebih jelas lagi perbezaanya tu




Post a Comment

SPONSORED BY NUFFNANG

New story